Általános szerződési feltételek

A weboldal használatának feltételei és általános szerződési feltételei

1. Az ÁSZF hatálya

1.1. Jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban ÁSZF) célja, hogy Csuhai Éva Anett egyéni vállalkozó (székhely: 4032 Debrecen, Károli Gáspár u. 14.; nyilvántartási szám: 39089089; adószám: 66788924-2-29), mint a dynamictape.hu webáruház üzemeltetője, mint szolgáltató (a továbbiakban: Szolgáltató) és a dynamictape.hu webáruházon keresztül vásárlást lebonyolító vevők (a továbbiakban: Vevő) jogait és kötelezettségeit általánosan, keret jelleggel szabályozza.

1.2. A Vevő regisztrációjával és/vagy megrendelésével, mint ráutaló magatartással a Felek között a jelen ÁSZF alapján szerződéses jogviszony keletkezik. Felek között létrejövő ÁSZF nem kerül iktatásra, a  dynamictape.hu/szerzodesi-feltetelek oldalon tekinthető meg és az alábbi linkre kattintva tölthető le: ÁSZF. A Vevő regisztrációjával az ÁSZF-ben foglaltakat minden további jognyilatkozat megtétele nélkül magára nézve kötelezőnek ismeri el.

1.3. Jelen ÁSZF határozatlan időre szól.

2. Szerződő felek

2.1. Szolgáltatói adatok:

Cégnév: Csuhai Éva Anett egyéni vállalkozó
Székhely: 4032 Debrecen, Károli Gáspár u. 14.
Levelezési cím: 4032 Debrecen, Károli Gáspár u. 14.
Nyilvántartási szám: 39089089
Adószám: 66788924-2-29
Képviseli: Csuhai Éva Anett
Mobil: +36 70 604 6121
Tel/Fax: +36 52 770 046
e-mail cím: info@dynamictape.hu

Tárhely szolgáltató adatai:

Név: Idea-NET Solutions Kft.
Cím: 4225 Debrecen, Telek u. 60.
e-mail cím: info@ideanet.hu

2.2. Vevő:

Az a természetes személy, aki a dynamictape.hu weboldalon keresztül, előzetes regisztráció nélkül, vagy azt követően vásárlást bonyolít le, így különösen, de nem kizárólagosan megrendelést eszközöl, szállítási szolgáltatást vesz igénybe.

2.3. Felek:

A jelen ÁSZF alkalmazása során Felek alatt a Szolgáltató és a Vevő értendő.

3. Értelmező rendelkezések

ÁSZF: általános szerződési feltétel

Vevő: vevőnek tekintendő minden természetes személy, aki olyan célból köt jogügyletet, amely sem vállalkozói, sem önálló tevékenységéhez nem köthető.

Info tv..: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

Ptk.: a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény

4. ÁSZF módosításának szabályai

A Szolgáltató jogosult a jelen ÁSZF-et egyoldalúan módosítani. A módosításokat a hatályba lépésüket megelőzően legalább 15 nappal köteles az 1.2. pontban megjelölt weboldalon közzétenni.

5. A rendelés és szerződéskötés folyamata

5.1. Rendelési folyamat

A dynamictape.hu webáruház magas minőségű, innovatív alapanyagú és metodológiai szempontból újszerű taping termékeket forgalmaz. A termékek fotóira vagy a termékek megnevezésére kattintva a Vevő a termék adatlapját láthatja, melyen feltüntetésre kerülnek: a termék fizikai tulajdonságai, kiszerelési egysége, készletinformációk és egyéb információk. A vásárolni kívánt mennyiség beállításával és a bevásárló kosár szimbólumra történő kattintással a kosárba kerül a termék. A webáruház vevői felületének jobb felső oldalán elhelyezett “Kosár” gombra kattintva a Vevő egy áttekintő oldalra jut, ahol a megrendelési folyamat során bármikor felülvizsgálhatja, mely termékek találhatóak bevásárlókosarában, illetve igény esetén változtathat annak tartalmán. A felületen van lehetőség ajándékutalvány és kupon beváltására is, mellyel rendelésének végösszegét csökkentheti.

Ha a Vevő be kívánja fejezni a vásárlást és véglegesíteni szeretné megrendelését, a “Pénztár” gombra történő kattintással folytathatja a vásárlás folyamatát. A korábbiakban már regisztrált Vevőknek ezen a ponton lehetőségük van bejelentkezni, hogy a korábban elmentett vásárlói információik a jelenlegi rendeléshez felhasználásra kerülhessenek. Amennyiben a Vevő szeretne regisztrálni, ezen a ponton azt megteheti, tehát új ügyfélként regisztrálva létrehozhat egy felhasználói fiókot, ellenkező esetben regisztráció nélkül is folytathatja vagy befejezheti a vásárlást. Lehetőség van egyszerű, regisztráció nélküli vásárlásra, így az alkalmi vásárlók lényegesen egyszerűbben és gyorsabban tudják leadni megrendelésüket és befejezni a vásárlást.

A megrendelés véglegesítése a “Megrendelés elküldése” gombra történő kattintással történik, melynek következtében a Vevőre nézve kötelező ajánlat jön létre. A rendelés véglegesítése (rendelési ajánlat elfogadása, szerződéskötés) a Szolgáltató nyilatkozatai által valósul meg visszaigazolás formájában, melyben a Vevőt a megrendelés iktatásáról tájékoztatja.

5.2. Szerződéskötés

A webáruházban feltüntetett termékválaszték szemléltetési célokat szolgál, nem minősül kötelező eladási ajánlatnak. Vevő azáltal ad szerződéskötésre vonatkozó, kötelező ajánlatot, hogy a megrendelési folyamatot a ”Megrendelés elküldése” gombra történő kattintással lezárja. Vevő ezután e-mailben írásos visszaigazolást kap arról, hogy rendelése beérkezett (rendelésigazolás). Ez a rendelésigazolás nem jelenti az ajánlat elfogadását, szerződéskötést.

5.3. Termék és vásárlási korlátozás

Az ajánlott áruk eladása a készlet erejéig történik. Nagyobb mennyiségű rendelési igény esetén kérjük, keresse fel kollégáinkat elérhetőségeink bármelyikén.

6. Árak és csomagküldési díjak

6.1 A dynamictape.hu webáruházban feltüntetett árak magyar forintban (HUF) értendőek és tartalmazzák a mindenkor hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő összegű általános forgalmi adót (ÁFA).

6.2. Csomagküldési díjak

A csomagok szállításáról szerződéses partnerünk, a Magyar Posta Zrt. MPL Üzleti Csomagküldő szolgálata gondoskodik az alábbiak szerint:

Házhoz kézbesítés: Az MPL a küldeményt két alkalommal kísérli meg kézbesíteni a címzett részére. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezetett eredményre, az MPL a küldemény érkezéséről és a kézbesítés megkísérléséről értesítőt hagy hátra. Ha a címzett telefonszáma feltüntetésre került a címiraton, az MPL egyeztet a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről a címzettel. Sikertelen egyeztetés esetén az MPL a következő munkanapon ismét megkísérli a küldemény kézbesítését. A második kézbesítési kísérlet sikertelensége esetén az MPL a címhelyen ismételten értesítőt hagy, melyen feltünteti azt a postahelyet, illetve őrzési időt, ahol és ameddig a jogosult átveheti a küldeményt.

Kézbesítés PostaPont átvételi pontokra: A Postán maradóként vagy PostaPontra címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára vagy e-mail címére üzenetet küld a csomag hozzáférhetőségéről és az átvételi határidőről, mely a feladó megjelölése szerint 5 vagy 10 munkanap lehet. A Postán maradóként feladott küldemények átvétele a posták nyitvatartási idejében, akár hétvégén is lehetséges. Időérzékeny küldemény esetén különösen kedvező, hogy – külön díj felszámítása nélkül – szombaton is kiszállításra kerülnek a csomagok, így akár a pénteki munkanapokon, 1 munkanapos időgaranciával feladott csomagok szombati átvétele is biztosított ezeken a helyszíneken. (PostaPontok listájának linkje: https://www.posta.hu/szolgaltatasok/szolgaltataskereso?selectedPostTypes=postapoint )

Kézbesítés Csomagautomatára: Automatára címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára vagy e-mail címére üzenetet küld a csomag érkezéséről és az átvételi határidőről, mely az SMS kézbesítését követő 2 munkanap. A legtöbb automata a hét minden napján, 0-24 órában hozzáférhető. A csomag az üzenetben kapott azonosító kóddal, várakozás nélkül kivehető az automatából. Amennyiben a csomag árufizetés szolgáltatással került feladásra, a csomag átvételéhez a címzettnek az automatánál bankkártyával kell rendeznie az árufizetés összegét. A küldemény rekesze a fizetést követően nyílik. Ha a csomagot a 2 munkanapos határidő alatt nem vették át, a küldeményt beszállítják a postára. Ekkor a címzett SMS-ben vagy e-mail-ben újabb tájékoztatást kap arról, hogy csomagja mely postán került elhelyezésre és azt meddig veheti át (a feladó megjelölése szerint 5 vagy 10 munkanap áll rendelkezésére). (Csomagautomaták listája https://www.posta.hu/szolgaltatasok/szolgaltataskereso?selectedPostTypes=postapoint )

6.3. Csomagfeladási díjak:

A mindenkori csomagfeladási díjat az alábbi táblázat tartalmazza 100.000 Ft-ot el nem érő vásárlások esetén. Ezen felüli vásárlás esetén, a csomagolás és csomagküldés díját átvállaljuk, tehát a kiszállítás ingyenes, amennyiben a Vevő egyéb kedvezményre nem jogosult vagy azt nem vette igénybe.

Tömeg (kg) Házhoz Postán Maradó* PostaPont* Csomagautomata*
0-1 Kg 1,324 1,027 1,027 1,027
1-2 Kg 1,361 1,088 1,088 1,088
2-3 Kg 1,434 1,130 1,130 1,130
3-4 Kg 1,483 1,173 1,173 1,173
4-5 Kg 1,543 1,210 1,210 1,210
5-10 Kg 1,634 1,343 1,343 1,343
10-15 Kg 1,896 1,446 1,446 1,446
15-20 Kg 1,969 1,525 1,525 1,525
20-25 Kg 2,370 2,012    
25-30 Kg 2,759 2,139    
30-35 Kg 4,357      
35-40 Kg 4,648      

Amennyiben egy küldemény logisztikai vagy technikai okokból több lépcsőben jut el vevőhöz, a csomagküldési költséget természetesen csak egyszer számítjuk fel.

Az itt felsorolt szállítási díjak kizárólag Magyarország területén érvényesek. Magyarországon kívülre történő szállításhoz vegye fel a kapcsolatot Vevőszolgálatunkkal!

6.4. Túlsúly

Postán maradó címzés esetén a maximális tömeg 30 kg/csomag. PostaPont, valamint Csomagautomata esetében a maximális tömeg 20 kg/csomag. A 40 kg feletti csomagsúly esetén pluszköltséget (790 Ft) számítunk fel!

7. Szállítási feltételek

A szállítási határidő – amennyiben az az ajánlatban külön feltüntetve nem szerepel – 1-6 munkanap.

Ha nem lenne raktáron valamennyi megrendelt termék, a dynamictape.hu kollégái írásban felveszik a Vevővel a kapcsolatot és lehetőséget biztosítanak rész-szállítmány igénybevételére, amennyiben a hiányzó termék beérkezése 3 munkanapon túl várható.

Ha a megrendelt termék a későbbiekben már nem áll rendelkezésre beszállítói okból adódóan, a dynamictape.hu webáruház a Vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a Vevő részére a tájékoztatást követően legkésőbb 3 munkanapon belül.

Ha a megrendelt árucikkel kapcsolatban minőségi kifogás merül fel, vagy az esetleg a szállítás során megsérült, és abból adódóan felhasználhatatlanná vált, akkor azt a dynamictape.hu webáruház díjmentesen kicseréli.

Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló választása szerint árengedményt, vagy hasonló terméket kaphat értékegyeztetéssel, illetőleg lehetősége van elállni a vásárlástól. Mindezekre az átvételtől számított 14 napon belül van lehetőség.

Mindazonáltal a dynamictape.hu webáruház megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabban kerüljenek feltüntetésre. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a 45/2014. (II.26.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak. Kérjük, a kézhez kapott terméket minden esetben körültekintően ellenőrizze annak felhasználása előtt.

Abban az esetben, ha a dynamictape.hu webáruház a megrendelt árut saját hibáján kívül nem tudja kiszállítani, mivel a szállítójától nem kapta meg a terméket, a dynamictape.hu webáruháznak joga van visszalépni a szerződéstől. Ezen esetben a Szolgáltató haladéktalanul informálja a Vevőt és egy alternatív, hasonló terméket javasol számára. Ha nincs ilyen termék, vagy az Vevő nem kívánja az így felajánlott alternatív termék szállítását, a dynamictape.hu webáruház a Vevő által már korábban kifizetett ellenértéket haladéktalanul visszatéríti.

Amennyiben a kiszállított árun szállításból adódó károk mutatkoznának, azonnal értesítendő a dynamictape.hu web áruház vevőszolgálata, a kárral kapcsolatos jegyzőkönyv, fotók és videók csatolásával egyetemben, így a dynamictape.hu webáruház számára lehetőség nyílik arra, hogy a kiszállítást végző vagy az azt biztosító cégnél reklamáljon a keletkezett károk miatt. Amennyiben a Vevő elmulasztja a szállításból adódó kár jelzését, annek semmiféle kihatása nincs törvényes garanciális jogaira.

8. Tulajdonjog fenntartása

Amíg a Vevő által megrendelt áru teljes ellenértéke kifizetésre nem kerül, addig az áru a Szolgáltató kizárólagos tulajdonát képezi. A tulajdonjog átszállása előtt a dynamictape.hu webáruház beleegyezése nélkül nem lehetséges az áru elzálogosítása, biztosítékként történő átadása, feldolgozása vagy átalakítása.

9. Elállási jog

A hatályos vevővédelmi szabályok alapján minden vásárló, mint vevő 14 napos elállási joggal rendelkezik. Az elállási joghoz és annak gyakorlásához a következő szabályozások az irányadók: a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet. További, elállással kapcsolatos kérdések esetén a Vevő a dynamictape.hu webáruház ügyfélszolgálatához fordulhat.

9.1. Elállással kapcsolatos tájékoztató

Vevő 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Vevő jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Az elállási határidő a termék adásvételére irányuló szerződés esetében attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Vevő vagy a Vevő által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Ha Vevő elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó, egyértelmű, címzett jognyilatkozatát köteles eljuttatni (postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre:

4032 Debrecen, Károli Gáspár u. 14. info@dynamictape.hu

Az elállás joghatásai

Amennyiben Vevő szerződéstől eláll, úgy haladéktalanul, de legkésőbb a Vevő elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül kerül visszatérítésre a Vevő által teljesített valamennyi ellenszolgáltatás, ideértve a fuvarozási költséget is.  Visszatérítés esetén az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal megegyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Vevő más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; ezen visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag pedig Vevőt semmilyen többletköltség nem terheli.

A visszatérítést Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg a terméket vissza nem kapja, vagy Vevő nem igazolja, hogy azt visszaküldte Szolgáltató részére bontatlan állapotban. Egyébiránt a fenti két lehetőség közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Vevő köteles Szolgáltató számára a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, amennyiben legkésőbb a határidő utolsó napján a terméket igazolhatóan postára adta, vagy azt egyéb módon Szolgáltató rendelkezésére bocsátotta.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Vevő köteles viselni.

Vevő kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

9.2. Elállási jog alóli kivételek

Az elállási jog nem alkalmazható az alábbiak vonatkozásában:

  • a Vevő, mint az általa megadott jellemzőknek megfelelően elkészített vagy egyértelműen a Vevő, mint vevő személyére szabott áruk értékesítése esetében;
  • olyan lezárt csomagolású áruk értékesítése esetében, amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a csomagolás szállítást követő felbontása után nem küldhetők vissza;
  • olyan áruk értékesítése esetében, amelyek jellegüknél fogva a kiszállítást követően szétválaszthatatlanul keverednek más termékekkel.

10. Fizetési módok és kedvezményt biztosító kuponok

Fizetési módok

Az áru kifizetése csak és kizárólag on-line bankkártyás fizetéssel (https://www.barion.com/hu/) postai utánvéttel, vagy előre utalással történhet.

10.1. Fizetés banki átutalással

Kérjük, a banki átutaláshoz szükséges adatok megadásakor bizonyosodjon meg arról, hogy a rendelési számot vagy az ügyfélszámot is megadta az átutalási megbízás kitöltésekor. Kérjük, a számla összegét az alábbi számlára szíveskedjen átutalni: Csuhai Éva Anett E.V. Budapest Bank Zrt. 10103434-59474900-01004001

Az áru kiszállítását akkor indítjuk, amikor a rendelés ellenértéke a Szolgáltató bankszámláján jóváírásra került.

10.2. Fizetés Utánvéttel

Ezen fizetési mód igénybevétele során a fizetés  csomag kézhezvételekor a futárnak történik.

10.3. Kedvezményt biztosító kuponok

Kupon beváltásakor minden esetben figyelembe kell venni a specifikusan érvényes beváltási feltételeket, úgy mint minimum rendelési mennyiség, érvényesség, stb. A kuponokon megtalálhatók a mindenkor szükséges információk. Vásárlásonként csak és kizárólag egy kupont lehet beváltani, illetve egy rendeléshez/ügyfélhez kötődő kedvezményt lehet csak igénybe venni. A kuponok készpénzre váltására, illetve korábbi rendelésekre vonatkozó, utólagos elszámolására nincs mód. A kuponok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók, továbbá készpénzre át nem válthatók, illetőleg másra át nem ruházhatóak.

11. Egyéb rendelkezések

A Szolgáltató, eladó szavatossági és jótállási felelősségére elsődlegesen a Ptk-ban, illetve az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben foglaltak az irányadóak, egyébiránt a tartós fogyasztási cikkek esetében a kötelező jótállási idő 1 év. A dynamictape.hu webáruház gondoskodik arról, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek feltűntetve. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a 45/2014. (II.26.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.

Ha bármilyen hiba megjelenne a termékek/kategóriák között, kérem, tájékoztasson bennünket és tekintse ajánlatunkat semmisnek!

A dynamictape.hu rendszere a vevők aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a vevők által, a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

A dynamictape.hu magára nézve kötelezőnek tekinti a Magyar Reklámszövetség és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének etikai kódexét.

A termékekről írt kritikák és egyéb kapcsolódó vélemények minden esetben a vevők álláspontját tükrözik, tartalmukért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. A dynamictape.hu fenntartja a jogot a közízlést, saját üzleti érdekeit vagy törvényt sértő vélemények törlésére.

A jelen ÁSZF valamelyik rendelkezésének meghiúsulása, hatályon kívül helyezése, érvénytelensége nem érinti az ÁSZF egészének érvényességét.

A Felek jogviszonyában a jelen ÁSZF rendelkezésein túl az irányadó jogszabályok különösen, de nem kizárólagosan, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info tv.), az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet.

12. Az ÁSZF nyomtatható verziója

Az “ÁSZF letöltés” linkre történő kattintással az ÁSZF nyomtatóbarát verziója letölthető, nyomtatható vagy elektronikusan tárolható.

Utolsó módosítás dátuma: 2020.08.10.